ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ (Μαρία Τζιρίτα) / Σκέψεις & Κριτική

Share

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ Μαρια Τζιριτα

Το ταξίδι της Ελπίδας

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ (Μαρία Τζιρίτα)Τίτλος: Το ταξίδι της Ελπίδας
Συγγραφέας: Μαρία Τζιρίτα
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες: 448
Έτος έκδοσης: 2016

Περίληψη από το οπισθόφυλλο:
Πειραιάς 1967. Το πλοίο Ελπίς σαλπάρει για Αυστραλία, μεταφέροντας εκατοντάδες διαφορετικούς ανθρώπους με μια κοινή ελπίδα· μια καλύτερη ζωή. Ανάμεσά τους και η Ελπίδα, που ταξιδεύει με πλαστή ταυτότητα, κουβαλώντας μαζί της το φρικτό μυστικό της. Ένας ώριμος επιχειρηματίας, πρώην ναυτικός, ο γοητευτικός γιατρός του πλοίου, μια απελπισμένη γυναίκα που αναζητά το παιδί της στη μακρινή ήπειρο, μια νεαρή κοπέλα που πηγαίνει στην Αυστραλία να παντρευτεί χωρίς τη θέλησή της είναι μερικά από τα πρόσωπα που θα γνωρίσει κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και που θα σημαδέψουν τη ζωή της για πάντα. Άραγε θα καταφέρει να φτάσει στο λιμάνι της λύτρωσης και της ευτυχίας ύστερα από τριάντα ολόκληρες μέρες μέσα σ’ αυτό το πλοίο; Διασχίζοντας ωκεανούς, γνωρίζοντας για πρώτη φορά εξωτικά μέρη και άγνωστους πολιτισμούς, θα καταφέρει να απαλλαγεί από όσα την κρατούν δέσμια στο σκοτεινό παρελθόν της; Θα το ανακαλύψετε σαλπάροντας μαζί με την Ελπίδα στο συναρπαστικό της ταξίδι…

Η κριτική μου:
«Το ταξίδι της Ελπίδας» της Μαρία Τζιρίτα είναι ένα εισιτήριο για ένα μαγευτικό ταξίδι! Κάθε σελίδα του, κάθε αράδα, έχει κάτι να σου προσφέρει. Με υπέροχο τρόπο η συγγραφέας έχει καταφέρει να δημιουργήσει τόσες, διαφορετικές προσωπικότητες, οι οποίες μοιάζουν τόσο πραγματικές! Ο αναγνώστης δένεται με τον κάθε ήρωα και σίγουρα θα βρει τον καθρέφτη που μπορεί να φέρει τη δική του αντανάκλαση.
Πέρα όμως από τους ήρωες, ενθουσιάζει και πλοκή του βιβλίου… Ως το τελευταίο κεφάλαιο, πετυχαίνει να κρατήσει τον αναγνώστη σε αγωνία. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα εξελιχτούν οι καταστάσεις και τι θα είναι αυτό που τελικά θα βγει μέσα απ’ όλο αυτό το ταξίδι.
«Το ταξίδι της Ελπίδας» είναι ένα βιβλίο με προσεγμένη κι απολαυστική γραφή που μπορεί να διαβαστεί όχι μόνο από ενηλίκους, αλλά ακόμη κι από εφήβους. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε λάτρεις του είδους και σίγουρα δε θα απογοητευτεί κανείς.
Είναι ένα βιβλίο – ταξίδι!

Απόσπασμα από το βιβλίο:
«Όταν εκείνη θα ανέβαινε πάνω, θα πήγαινε προς την άλλη μεριά του πλοίου και θα κοιτούσε προς τη θάλασσα. Δεν υπήρχε τίποτα που να τη δένει πια με τη στεριά! Αρκεί να ανέβαινε. Ενώ τόση ώρα καθόταν στον κάβο διστακτική, αναλογιζόμενη τι πάει να κάνει, τώρα ξαφνικά δεν έβλεπε την ώρα να ανεβεί στο πλοίο. Σχεδόν άρπαξε τα χαρτιά της από τα χέρια του λιμενικού όταν εκείνος είπε “Είναι εντάξει”, και τρέχοντας, διέσχισε την τελευταία γέφυρα με το παρελθόν της. Το σφύριγμα απ’ το φουγάρο ακούστηκε και πάλι, σαν να την καλούσε. Όσο βαριά κι αν ήταν η καρδιά της, δεν την κρατούσε πίσω!»

της Χριστίνας Σαρρή

Χριστίνα Σαρρή

Η Χριστίνα Σαρρή γεννήθηκε στη Φλώρινα τον Αύγουστο του 1999. Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της, ο οποίος ήταν στρατιωτικός, ταξίδεψε κι έζησε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων. Ξεκίνησε να γράφει από πολύ μικρή ηλικία. Γράφει κυρίως ποίηση, διηγήματα και μυθιστορήματα, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα δημιουργικής γραφής. Το 2016 κέρδισε Α΄ βραβείο διηγήματος στον 8ο Πανελλήνιο Σχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης. Το πρώτο της μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Εντύποις» με τίτλο «Τελικά κέρδισα το στοίχημα;».

Άρθρα

Κατηγορία: ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *