ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΜΑΜΑ (Τζακλίν Ουίλσον) / Σκέψεις & Κριτική

Share

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΜΑΜΑ Τζακλιν Ουιλσον

Εικονογραφημένη Μαμά

Η Σταρ και η Ντόλφιν, ζουν μαζί με τη Μάριγκολντ την εικονογραφημένη μαμά τους. Είναι γεμάτη τατουάζ από την κορφή ως τα νύχια. Δεν είναι μια συνηθισμένη μαμά. Πολλές φορές βγαίνει έξω τα βράδια, αφήνοντας τα κορίτσια μόνα τους ολόκληρη τη νύχτα. Δεν τα πάει καλά με τη μαγειρική, πίνει και κάνει περίεργα πράγματα. Τα δυο κορίτσια αγαπούν τη Μάριγκολντ αλλά θα ήθελαν να ήταν διαφορετική.

Όταν η Σταρ θα γνωρίσει τον πατέρα της, θα αφήσει την αδελφή της και τη Μάριγκολντ και θα πάει να ζήσει μαζί του. Τότε η Μάριγκολντ αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα. Η Ντόλφιν προσπαθεί να την βοηθήσει αλλά δεν τα καταφέρνει. Είναι μόλις έντεκα χρονών και τρομοκρατημένη.

Μια ιστορία δυνατή για δυο κορίτσια που ζουν με τη μανιοκαταθλιπτική μαμά τους. Μια ιστορία σκληρή, αλλά ταυτόχρονα τρυφερή και συγκινητική, που δύσκολα αφήνει ασυγκίνητο και τον πιο δύσκολο αναγνώστη.

Ένα εξαιρετικό εφηβικό μυθιστόρημα της πολυβραβευμένης Τζάκλιν Ουίλσον, το οποίο έχει μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες και έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία.

της Αγγελικής Παπαθανασίου

Αγγελική Παπαθανασίου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Λατρεύω το διάβασμα κι η αγάπη μου αυτή με οδήγησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για το παιδικό - εφηβικό βιβλίο και το παραμύθι. Συνεργάζομαι με το blog thematofylakes.gr στην ενότητα της παιδικής -εφηβικής λογοτεχνίας ενώ είμαι διαχειρίστρια της ομάδας στο f.b. https://www.facebook.com/groups/316030625479622/?ref=aymt_homepage_panel

Άρθρα - Website

Follow Me:
Facebook

Κατηγορία: ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *