Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ (Alejandro Zambra) / Σκέψεις & Κριτική

Share

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Η ιδιωτική ζωή των δέντρων

Η ιδιωτικη ζωη των δεντρων βιβλιοΟ Χουλιάν είναι καθηγητής λογοτεχνίας και συγγραφέας. Κάθε βράδυ αφηγείται ιστορίες στην πεντάχρονη θετή του κόρη, Ντανιέλα μέχρι να αποκοιμηθεί. Ένα βράδυ όμως, η γυναίκα του Βερόνικα δεν έχει επιστρέψει στο σπίτι τους. Έτσι, αναγκάζεται να αφηγηθεί περισσότερες ιστορίες στην Ντανιέλα.
«Η ιδιωτική ζωή των δέντρων» είναι ο τίτλος που βάζει στις αφηγήσεις του. Φέρνει στη μνήμη του στιγμές από το παρελθόν, την πρώην κοπέλα του, τον γάμο του με τη Βερόνικα καθώς και τον πρώην σύζυγο της Βερόνικα. Φαντάζεται την κόρη του να μεγαλώνει, να γίνεται τριάντα χρονών και αναρωτιέται ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της όταν διαβάσει το δικό του μυθιστόρημα. Η Βερόνικα μέχρι τότε θα έχει επιστρέψει;
Το μικρό αυτό βιβλίο, αν και σύντομο, έχει μία δόση μυστηρίου που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο Alexandro Zambra με απλή και κοφτή γραφή καταφέρνει να προσφέρει μια ευχάριστη ανάγνωση που μπορεί να διαρκέσει μόνο μία ώρα, αλλά η ιστορία θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό του αναγνώστη για καιρό.

της Δώρας Σκαρκαλά,
φιλόλογος

Κατηγορία: ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *