Μαθηματικά Α΄ Δημοτικού – Βιβλίο Δασκάλου

Share

Μαθηματικά Α΄ Δημοτικού - Βιβλίο ΔασκάλουΜαθηματικά Α΄ Δημοτικού – Βιβλίο Δασκάλου

Στο βιβλίο των Μαθηματικών της Α΄ Δημοτικού διαιρείται κατά περιεχόμενο σε τρεις περιόδους. Η 1η, η 2η και η 3η περίοδος αφορά τους Αριθμούς.
Στην 1η αναφέρονται οι αριθμοί μέχρι το 20, τα σύμβολα της σύγκρισης, οι τακτικοί αριθμοί, οι πράξεις: προσθέσεις με αριθμούς μέχρι το 10, η γεωμετρία: προσανατολισμός στο χώρο και γεωμετρικά σχήματα, μετρήσεις: σύγκριση συνεχών μεγεθών και τα νομίσματα μέχρι το 10.
Στη 2η αναφέρονται οι αριθμοί μέχρι το 50, το σύστημα αρίθμησης, μονάδες και δεκάδες, οι πράξεις: αφαιρέσεις με αριθμούς μέχρι το 10, αθροίσματα με πολλούς όρους, προσθέσεις με υπέρβαση της δεκάδας, η γεωμετρία: χάραξη γραμμών και κίνηση σε τετραγωνισμένο χαρτί καθώς και γεωμετρικά σχήματα και τέλος μετρήσεις: όπως μοτίβα και χρόνο.
Στη 3η αναφέρονται οι αριθμοί μέχρι το 100, πράξεις: προσθέσεις και αφαιρέσεις διψήφιων και μονοψήφιων αριθμών, προσθέσεις και αφαιρέσεις με υπέρβαση της δεκάδας, πολλαπλασιασμός, η γεωμετρία: χαράξεις, παζλ, πλακόστρωτο, μωσαϊκά, γεωμετρικά σχήματα καθώς και συμμετρία και τέλος μετρήσεις: όπως μέτρηση συνεχών μεγεθών, βάρος και νομίσματα.

Συγγραφέας: Έργο Συλλογικό
Έκδοση: ΟΕΔΒ
Μορφή: Pdf

Μαθηματικά Α΄ Δημοτικού – Βιβλίο Δασκάλου

Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *