Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ (Αγγελική Βαρελλά) / Βιβλιοπρόταση

Share

Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ Αγγελικη Βαρελλα Βιβλιοπροταση

Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ (Αγγελική Βαρελλά) / Βιβλιοπρόταση«Ο Θεός αγαπά τα πουλιά, διαφορετικά δεν θα τους είχε χαρίσει ένα ζευγάρι φτερά όπως χάρισε και στους αγγέλους». Με αυτή τη φράση ξεκινάει το βιβλίο η συγγραφέας και με αφορμή την ιστορία που διαδραματίζεται στις σελίδες του, γνωρίζει στους μικρούς αναγνώστες της το βασίλειο των πτηνών.

Ένας κουρασμένος Πελαργός προσγειώνεται ανώμαλα σε μια γειτονιά της Αθήνας, δίπλα σε ένα γηροκομείο. Τα παιδιά της γειτονιάς, καθώς επέστρεφαν από το σχολείο, βλέπουν το τραυματισμένο πουλί και με την βοήθεια των ηλικιωμένων που ζουν στο γηροκομείο, του προσφέρουν βοήθεια και του σώζουν τη ζωή.

Κάθε μέρα, οι μικροί μαθητές επισκέπτονται το γηροκομείο που έχει γίνει το σπίτι του πελαργού για να τον ταΐσουν και έρχονται πιο κοντά με τους ηλικιωμένους ένοικούς του. Ακούνε τις ιστορίες τους για το πως κατέληξαν μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειες τους. Τα παιδιά, προσφέρουν ζωντάνια, γέλιο και ζωηράδα στους ηλικιωμένους κι από εκείνους παίρνουν τη σοφία των χρόνων που κουβαλούν πάνω τους. Μέχρι που μια σεισμική δόνηση ανατρέπει τα πάντα.

Ένα βιβλίο με πολλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες. Στην ιστορία, εναλλάσσονται η συγκίνηση, το χιούμορ, η ανθρωπιά, η σκληρή πραγματικότητα κι η ανθρώπινη μοίρα. Αυτό όμως που κυριαρχεί, είναι η αισιοδοξία. Η ζωή είναι μια δύναμη που δεν τη σταματά τίποτα κι ο άνθρωπος έχει τη δύναμη να υποφέρει πολλά όσο μπορεί να υποφέρει τον εαυτό του.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη κι ανήκει στη σειρά Περιστέρια (σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους). Το εξώφυλλο και η εικονογράφηση είναι της Ελένης Τσακμάκη.

Ένα βιβλίο εξαιρετικό που αξίζει να διαβαστεί!!!

της Αγγελικής Παπαθανασίου

Αγγελική Παπαθανασίου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Λατρεύω το διάβασμα κι η αγάπη μου αυτή με οδήγησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για το παιδικό - εφηβικό βιβλίο και το παραμύθι. Συνεργάζομαι με το blog thematofylakes.gr στην ενότητα της παιδικής -εφηβικής λογοτεχνίας ενώ είμαι διαχειρίστρια της ομάδας στο f.b. https://www.facebook.com/groups/316030625479622/?ref=aymt_homepage_panel

Άρθρα - Website

Follow Me:
Facebook

Κατηγορία: ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tags: , , , ,

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η μαρια ανυφαντη λέει:

    Η Αγγελικη Βαρελα ειναι μια αξιοθαυμαστη συγγραφεας παιδικων βιβλιων με ευστοχο περιεχομενο και εχει ως σκοπο να αφυπνισει τους μικρους αναγνωστες και να κεντρισει το ενδιαφερον τους σχετικα με διαφορα κοινωνικο-πνευματικα θεματα ζωής.
    ειναι αγαπημενη μου και ευχομαι καλοταξιδα στα βιβλια της@

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *