ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ – Σαίξπηρ

Share

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ Σαιξπηρ

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ

(Ξένη Κλασική Λογοτεχνία)

Το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» είναι τραγωδία που έγραψε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, το 1595. Η υπόθεση επικεντρώνεται στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, δύο κατατρεγμένους από τις οικογένειές τους εραστές οι οποίες βρίσκονται σε σύγκρουση. Είναι ίσως το γνωστότερο έργο του Σαίξπηρ και βρίσκεται μεταξύ άλλων στα πιο αγαπημένα θεατρικά έργα παγκοσμίως.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Το έργο ανοίγει µε ένα καυγά στους δρόμους της Βερόνα της Ιταλίας ανάμεσα σε Καπουλέτους και Μοντέγους. Στη συνέχεια ο Ρωμαίος εμφανίζεται ξετρελαμένος µε την Ροζαλίνα και μετά από προτροπή των φίλων του, Μπενβόλιο και Μερκούτιο, πηγαίνει μεταμφιεσμένος στο χορό που δίνει ο Καπουλέτος ώστε να την δει. Εκεί όμως συναντάει την Ιουλιέτα. Οι δύο νέοι ερωτεύονται αμέσως αλλά ανακαλύπτουν ότι ανήκουν σε αντίπαλες οικογένειες οι οποίες ουδέποτε θα τους επιτρέψουν να ζήσουν μαζί. Το ίδιο βράδυ, οι δύο νέοι ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης στον κήπο κάτω από το παράθυρο της Ιουλιέτας. Την επομένη ημέρα, παντρεύονται κρυφά με τη βοήθεια του Πατέρα Λαυρέντιου. Οι γονείς της Ιουλιέτας μη γνωρίζοντας όλα αυτά αποφασίζουν να την παντρέψουν µε το αρχοντόπουλο Πάρη. Η Ιουλιέτα αρνείται και ο πατέρας της εξοργισμένος την απειλεί. Η Ιουλιέτα ζητάει βοήθεια από τον Πατέρα Λαυρέντιο ο οποίος καταστρώνει ένα σχέδιο σύμφωνα µε το οποίο η Ιουλιέτα θα πρέπει την παραμονή του γάμου της µε τον Πάρη να πάρει ένα φάρμακο το οποίο θα την κάνει να φαίνεται νεκρή. Ο Ρωμαίος θα έρθει να την πάρει από τον τάφο της μόλις ξυπνήσει για να ζήσουν μαζί στη Μάντουα. Ο Πατέρας Λαυρέντιος γράφει στον Ρωμαίο για το σχέδιο. Το γράμμα όμως δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του. Στο άκουσμα των τραγικών νέων ο Ρωμαίος αγοράζει ένα δηλητήριο και πηγαίνει στον τάφο της Ιουλιέτας για να θρηνήσει. Μετά παίρνει το δηλητήριο και πεθαίνει. Η Ιουλιέτα ξυπνάει και βλέποντας το νεκρό σώμα του Ρωμαίου μαχαιρώνεται. Ειδοποιημένοι από τους υπηρέτες φτάνουν φρουροί, ο Ηγεμόνας, οι Καπουλέτοι, ο Μοντέγος, ο Πατέρας Λαυρέντιος και ο Μπενβόλιο. Οι δύο τελευταίοι εξηγούν τα γεγονότα που οδήγησαν τους δύο νέους στο θάνατο και το έργο κλείνει µε τη συμφιλίωση των δύο οικογενειών.

Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Δημήτριος Βικέλας
Ψηφιοποίηση: Ανέμη (website)
Έτος έκδοσης: 1876
Μέγεθος: σελ. 195 / 4.2 Mb
Μορφή: Online Pdf

Ρωμαίος και Ιουλιέτα – Ουίλλιαμ Σαίξπηρ


Embed / Κώδικας ενσωμάτωσης:
<a href="https://www.ebooks4greeks.gr/ρωμαιοσ-και-ιουλιετα" target="_blank"><i>Ρωμαίος και Ιουλιέτα - Ουίλλιαμ Σαίξπηρ</i></a> <iframe style="margin: 0 auto;" src="//v.calameo.com/?bkcode=003094022f8b29b4e3cf5&amp;mode=viewer&amp;view=book&amp;showsharemenu=false&amp;authid=Oou5XzB3Ul9C" width="100%" height="600" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Κατεβάστε το βιβλίο “ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ” σε pdf στα Αγγλικά:
ROMEO AND JULIET by William Shakespeare

Κατηγορία: ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Tags: , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *