ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Η πραγματική ιστορία του Souleiman του μεγαλοπρεπή

Κατηγορία: ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ & VIDEOS //
Share

Souleiman ντοκιμαντερ

«ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Η πραγματική ιστορία του Souleiman του μεγαλοπρεπή»

Ο Σουλτάνος που ερήμωσε με τον Μπαρμπαρόσα το Αιγαίο, εκδίωξε του Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου και απείλησε την Χριστιανική Ευρώπη με την πολιορκία της Βιέννης.
Ο 10ος Σουλτάνος της οθωμανικής δυναστείας που ερήμωσε τα νησιά του Αιγαίου. Υπό τις διαταγές του ο πειρατής Μπαρμπαρόσα -ο οποίος έγινε αρχιναύαρχος του οθωμανικού στόλου- επιτέθηκε στα Κύθηρα, την Αίγινα, σε περιοχές της Κρήτης, στις Κυκλάδες, στην Αστυπάλαια, στη Σκιάθο και σε πολλά ακόμη βενετοκρατούμενα νησιά, όπως η Κέρκυρα.
Κατά τις επιδρομές χιλιάδες Έλληνες σφαγιάστηκαν ή πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα γεμίζοντας τα θησαυροφυλάκια του Σουλτάνου και του Μπαρμπαρόσα.
Ο Σουλεϊμάν ήταν ο Σουλτάνος που πολιόρκησε με τεράστια δύναμη πυρός τη Ρόδο, που θεωρούσε εμπόδιο στη μουσουλμανική κυριαρχία και τελικά μετά από προδοσία κατέλαβε το νησί από τους Ιωαννίτες ιππότες.
Η εκπομπή έκανε γυρίσματα στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και μίλησε με ιστορικούς στα τείχη, στο παλάτι,στους προμαχώνες, στις υπόγειες στοές και στην περίφημη τάφρο του κάστρου, όπου έγιναν οι πιο φονικές μάχες. Ήταν η αναμέτρηση που κυριάρχησε το βαρύ πυροβολικό και η υπονόμευση των τειχών με υπόγειες σήραγγες. Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες λαγουμιτζήδες.
Ο Σουλεϊμάν κατέλαβε το Βελιγράδι, που ήταν πόλη στρατηγικής σημασίας και επιτέθηκε στη Βιέννη. Οι ελάχιστοι υπερασπιστές της, κατάφεραν να σταματήσουν τα πολυάριθμα στρατεύματα του σουλτάνου, που κάμφθηκαν και από το εξαντλητικό κρύο της βόρειας Ευρώπης. Αν καταλάμβανε τη Βιέννη πολλοί πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκή ιστορία θα ήταν εντελώς διαφορετική.
Ο Σουλεϊμάν χρησιμοποίησε σε υψηλά αξιώματα πολλούς Έλληνες, που εξισλαμίστηκαν υποχρεωτικά μετά από τα παιδομαζώματα…

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Η πραγματική ιστορία του Souleiman του μεγαλοπρεπή

Δωρίστε το...

Ίσως σας ενδιαφέρουν...

Κατηγορία: ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ & VIDEOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*