Το Στιλέτο

Share

Το ΣτιλέτοΤο Στιλέτο

Ένας αστυνομικός δολοφονείται στο διαμέρισμά του στη Λευκωσία και την υπόθεση καλείται να διερευνήσει ο Πέτρος Ιωάννου, ένας ολίγον ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ, που είναι γνωστός σαν «Ο χοντρός».

Ο Ιωάννου δεν είναι και πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους συνάδελφούς του για διάφορους λόγους: είναι μυστικοπαθής, κολλημένος με τη δουλειά, δεν σηκώνει αστεία και δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανένα με εξαίρεση την Ντίνα, μια νεαρή αστυνομικό. Κι είναι μ’ αυτήν που θ’ αρχίσει να διερευνά τη δολοφονία.

Ωστόσο τα πράγματα σύντομα θ’ αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο περίπλοκα και, κάλλιο αργά παρά ποτέ, θ’ αντιληφθεί ότι θα είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατον να φέρουν την αποστολή εις πέρας μοναχοί. Έτσι θ’ αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια. Αντί όμως να απευθυνθεί στους έμπειρους συναδέλφους του θα «προσλάβει» δύο νέους ανθρώπους που έχουν μόλις αποφοιτήσει απ’ τη σχολή: μια νεαρή με δίπλωμα ψυχολογίας και κάποιον με ειδίκευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Για μια ακόμη φορά θα προκαλέσει την χλεύη των συναδέλφων του. Και για μια ακόμη φορά θα τους αποδείξει ότι το ένστικτό του ποτέ δεν πέφτει έξω.

Το Στιλέτο είναι ένα μυθιστόρημα που γράφτηκε δυόμιση χρόνια πριν από την κρίση στην Κύπρο, αλλά που κατά κάποιο τρόπο προβλέπει αυτό που έρχεται. Ο Ιωάννου είναι ένας προσεκτικός μελετητής της κυπριακής κοινωνίας, κάποιος που βλέπει τα στραβά της σε κάθε στροφή, και ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι η μοναδική λύση μερικές φορές είναι το σοκ: ένα σοκ που θα τινάξει σχεδόν στον αέρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα θεμέλια του αστυνομικού σώματος, κι ένα σοκ το οποίο πολύ χρειάζεται κατά την άποψή του ο κυπριακός λαός.

Αυτή είναι η πρώτη περιπέτεια του Χοντρού που παίρνει σάρκα και οστά σ’ ένα χειρόγραφο, αλλά πολύ πιθανόν να μην είναι η τελευταία.

Συγγραφέας: Λάκης Φουρουκλάς
Έτος έκδοσης: 2013
Μέγεθος: 145 σελ. / 819 Kb
Μορφή: pdf

Το Στιλέτο

Δωρίστε το...

Ίσως σας ενδιαφέρουν...

Κατηγορία: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ

Tags:

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η inmaculada sánchez λέει:

    Τυχαία βρήκα το μυθιστόρημα σου, το διάβασα μου άρεσε και το μετάφρασα σε ισπανικά να μπόρεσουν να το διαβασουν αλλοι φιλοι μου.
    Συγχαρητήρια απο την Ισαπανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*