Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι (Ευγένιος Τριβιζάς) / Βιβλιοπρόταση

Share

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι (Ευγένιος Τριβιζάς) / ΒιβλιοπρότασηΤο ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, είναι ένα πάρα πολύ γνωστό παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, Ευγένιου Τριβιζά. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε εξαιρετική εικονογράφηση του Στίβεν Γουέστ.

Ο Τρωκτικούλης, ένα ποντικάκι ζει με τον παππού του σε μια ποντικότρυπα. Όνειρο του είναι να αγγίξει ένα αστέρι. Ο παππούς του, τού λέει ότι αυτό που ζητά είναι δύσκολο, καθώς τα αστέρια είναι πολύ ψηλά και δεν είναι εύκολο να τα αγγίξει κανείς.

Μια Παραμονή Χριστουγέννων όμως ο Τρωκτικούλης, βλέπει στο σπίτι που έχει την ποντικότρυπα του, να έχουν στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στην κορυφή του να υπάρχει ένα αστέρι. Σκέφτηκε λοιπόν ότι του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να αγγίζει ένα αστέρι ανεβαίνοντας στο δέντρο.

Κατά την ανάβασή του, συναντά διάφορα στολίδια, όπως έναν στρατιώτη, μια κούκλα κι έναν ναύτη. Και τα τρία στολίδια προσπαθούν να το αποτρέψουν να πραγματοποιήσει το όνειρο του, τάζοντας του διάφορα. Χρήμα, ασφάλεια, σιγουριά, δόξα. Μα εκείνο δεν τα ακούει και συνεχίζει να ανεβαίνει μέχρι που φτάνει ψηλά και…………την συνέχεια δεν θα σας την αποκαλύψω για να κρατήσω λίγο τη μαγεία του παραμυθιού.

Ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που δείχνει στα παιδιά ότι πρέπει να ακολουθούν τα όνειρα τους. Όσες δυσκολίες και να συναντούν στο δρόμο τους, να μη το βάζουν κάτω και να προσπαθούν συνέχεια για ότι έχουν ονειρευτεί. Αν καταφέρουν να κάνουν πραγματικότητα έστω κι ένα όνειρο, ανοίγει πιο εύκολα ο δρόμος και για την πραγματοποίηση και των υπόλοιπων ονείρων.

«Το Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» έγινε η πρώτη ημίωρη ελληνική ταινία τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης. Έχει επίσης αποσπάσει 4 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ!

Καλές γιορτές σε όλους με την ευχή κάθε όνειρο να πραγματοποιηθεί!

της Αγγελικής Παπαθανασίου

Αγγελική Παπαθανασίου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Λατρεύω το διάβασμα κι η αγάπη μου αυτή με οδήγησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για το παιδικό - εφηβικό βιβλίο και το παραμύθι. Συνεργάζομαι με το blog thematofylakes.gr στην ενότητα της παιδικής -εφηβικής λογοτεχνίας ενώ είμαι διαχειρίστρια της ομάδας στο f.b. https://www.facebook.com/groups/316030625479622/?ref=aymt_homepage_panel

Άρθρα - Website

Follow Me:
Facebook

Κατηγορία: ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ & VIDEOS

Tags: , , , ,

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Ελευθερία Ανυφαντη λέει:

    Καλησπέρα!Ενδιαφέρομαι για παιδικά βιβλία-Παραμύθια από 2 ετών.Ευχαριστω

    • Ο/Η eBooks4Greeks λέει:

      Μπορεί ένα παιδί 2 ετών να καταλάβει παραμύθι;;;; 🙂

      ή εννοείτε βίντεο-κινούμενα σχέδια με παραμύθι;

      δείτε εδώ όλα τα παραμύθια: http://bit.ly/2WZdfn9

      • Ο/Η Kaukon pelops λέει:

        Με συγχωρείτε που δεν κατάλαβα αν ρωτάτε ή απαντάτε μιας και δεν βλέπω το σχετικό ερώτημα που να προκάλεσε την απάντηση. Εκτός αν είναι ρητορικά ερωτήματα που θέτετε ώστε να δώσετε στη συνέχεια τον πολύ όμορφο κατάλογο που παραθέτετε.
        Καλού κακού πάντως και μη με κακίσετε γι αυτό μέρες που έρχονται.
        Είμαι 60 ετών πλέον. Στα μικράτα μου, δεν υπήρχαν πολλών ειδών παραμύθια, παρά μόνο αυτά που ξέρουμε ως “Γνωστά και Πασίγνωστα”… Η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Λύκος με τα τρία Γουρουνάκια και διάφορα άλλα του Άντερσεν και του Αισώπου κυρίως κάλυπταν τις παιδικές μας ανάγκες.
        Πώς; Αν τα καταλαβαίναμε; Μμμ.Δεν είχε τόση σημασία να καταλάβουμε δίχρονα παιδιά τι έλεγε το Παραμύθι. Πλάθαμε όμως εικόνες. Βέβαια τότε τα περισσότερα μας τα έλεγε η μαμά, η γιαγιά δια ζώσης, βάζοντας δικά τους στοιχεία. Όπως τα είχαν ακούσει εβδομήντα και βάλε χρόνια πριν από τη δικιά τους γιαγιά ή μητέρα! Για φαντάσου!Ένας Μύθος του Αισώπου με στοιχεία ίσως από την Αρχαία Αττική, πεγμένο αυτή τη φορά με ξεκάθαρα στοιχεία του Νομού Ηλείας! Ίσως δοσμένο με πραγματικές κότες, Αλεπούδες και Κοράκια( ίσως καλιακούδες)…Ξέρεις πως είναι όλα αυτά που τα φαντάζεται ένα παιδί ως ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, να τα βλέπει όταν επισκέπτεται το χωριό; Πώς γουρλώνει τα μάτια; Για σκ’έψου μετά με ποιο τρόπο θα ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ το άλλο Παραμυθι με τη Χιονάτη. Θα ψάχνει ολόγυρα να εντοπίσει ΝΑΝΟΥΣ!
        Η ζωή είναι ένα Παραμύθι. Με άγνωστες πτυχές. Με κακές, καλές και αδιάφορες στιγμές. Ένα Παραμύθι που μοιάζει με πολλά άλλα, όμως για τον καθένα μας είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Ένα Παραμύθι, που όταν τελειώνει, κλείνει με το ΖΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ και εμείς όσο ζήσαμε καλύτερα, μιας και αποχαιρετούμε τον γνωστό κόσμο που έχει τη τάση να μας συνεπαίρνει.
        Ευχαριστώ και καλές γιορτές

        • Ο/Η Γεώργιος Στρατής λέει:

          Σειρά είμαστε, εγώ είμαι 61. Τα μικυ μάους που διαβάζαμε ήταν τα παραμύθια μας,επίσης θυμάμαι απο τα πρώτα αναγνώσματά μου ήταν “το θαυμαστο ταξίδι του νιλς χολγκερσον σε κάποια έκδοση εκείνης της εποχής, έίναι ένα θαυμάσιο παραμύθι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *