“Twisted Hate” της Ana Huang / Κριτική βιβλίου της Βάλιας Λαμπρινοπούλου ✍

Share

 

“Twisted Hate” της Ana Huang / Κριτική βιβλίου της Βάλιας Λαμπρινοπούλου ✍

✍ γράφει η Βάλια Λαμπρινοπούλου,

Η σειρά βιβλίων «Twisted», έχει κερδίσει το αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που μεταφράστηκε. Συγγραφέας των βιβλίων είναι η Ana Huang, και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Πρόκειται για μια σειρά ερωτικού περιεχομένου, που οι λάτρεις του είδους ξεχωρίζουν. Το πρώτο βιβλίο μεταφράστηκε τον Απρίλιο του 2021, ενώ το φθινόπωρο που μας έρχεται, αναμένεται να κυκλοφορήσει το τελευταίο. Πρόκειται για βιβλία που συνδέονται, μεν, μεταξύ τους, αλλά αποτελούν και αυτοτελείς ιστορίες.

Ας κάνουμε μια μικρή εισαγωγή στα δύο προηγούμενα βιβλία, καθώς σήμερα θα ασχοληθούμε με το «Twisted Hate», το τρίτο μέρος της τετραλογίας. Το πρώτο βιβλίο, ονομάζεται «Twisted Love», και πρόκειται για την ιστορία της Έιβα και του Άλεξ. Ένα κορίτσι που ερωτεύεται τον κολλητό του αδερφού της, ενώ εκείνος φαίνεται η χείριστη επιλογή. Μια ιστορία που αποδεικνύει αυτό που λέμε πως, τα «ετερώνυμα έλκονται». Στη δεύτερη ιστορία της σειράς, με τίτλο «Twisted Games», λόγος γίνεται για την πριγκίπισσα Μπρίτζετ, η οποία ερωτεύεται τον σωματοφύλακα της Ρις. Έτσι, αναπτύσεται ένας έρωτας μετ’ εμποδίων, τα οποία παλεύουν να ξεπεράσουν.

Και φτάνουμε στο τρίτο μέρος, το οποίο είναι το «Twisted Hate». Ο Τζος, αδερφός της Έιβα, που συναντήσαμε στο πρώτο βιβλίο, και η Τζουλς, η κολλητή της, είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου. Ο πρώτος είναι γιατρός, ενώ η δεύτερη δίνει εξετάσεις για να πάρει την άδεια της από το δικηγορικό συλλογο, ως δικηγόρος. Οι δυο τους, δεν κατάφεραν να συμπαθήσουν ποτέ ο ένας τον άλλο, παρά το γεγονός ότι εξαιτίας της Έιβα οι συναντήσεις τους είναι συχνές. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, όχι απλά δε συμπαθιούνται, αλλά μισούν ο ένας τον άλλο. Πρόκειται καθαρά για μια ιστορία enemies to lovers. Εξάλλου, αυτό που χωρίζει το μίσος από τον ερωτα, είναι μια μικρή κλωστή.

Η εξέλιξη της συγγραφέως είναι ολοφάνερη στο πέρας των ιστοριών, τόσο από άποψη γραφής, όσο και ροής και περιεχομένου. Τα γεγονότα δένουν άρτια μεταξύ τους, δημιουργώντας μια ομαλή εξέλιξη, με καταστάσεις που σε προκαλούν να μην αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου μέχρι να το ολοκληρώσεις. Ο χαρακτήρας που ξεχωρίζω στο συγκεκριμένο βιβλίο, και θεωρώ και το μεγαλύτερο μέρος των αναγνωστών, είναι η Τζουλς. Ο δυναμισμός της είναι ένα χαρακτηριστικό που κερδίζει την προσοχή από τις πρώτες κιόλας σελίδες, και τραβάει τα βλέμματα μέχρι τέλους.

Αναμένουμε το φθινόπωρο το τέταρτο, και τελευταίο μέρος της σειράς, που θα φέρει τον τίτλο «Twisted Lies». Όπως καταλαβαίνεις, αν είσαι λάτρης των βιβλίων με τέτοιο περιεχόμενο, έχεις χρόνο μπροστά σου για να διαβάσεις τα τρία προηγούμενα βιβλία, και να ολοκληρώσεις τη σειρά με την κυκλοφορία του τελευταίου. Και σίγουρα δε θα το μετανιώσεις.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, για τη χορήγηση του αντιτύπου.

Μπορείτε να βρείτε τα βιβλία εδώ: https://www.klidarithmos.gr/

Κατηγορία: ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *